Nahajate se tukaj: TRGOVINA Čolni, motorji in sonarji Sonarji Sonar Humminbird PIRANHAMAX 4 ‐ Sonar 4,3

Sonar Humminbird PIRANHAMAX 4 ‐ Sonar 4,3

Proizvajalec: Humminbird
Cena:
169.90EUR
Dodaj v košarico
 • Opis
 • Komentarji
 • Vprašajte za izdelek
 • Priporoči prijatelju

Opis

Sonar Humminbird PIRANHAMAX 4 ‐ Sonar 4,3

 

Humminbird PiranhaMax 4 je osnovni iskalnik rib, ki ponuja samo tradicionalni 2D sonar, brez kakršnih koli navigacijskih funkcij. Uporablja DualBeam 2D ​​sonar, ki lahko deluje pri 200/455 kHz. Enota ima pretvornik XNT 9 28 T, ki podpira obe frekvenci. Ta iskalnik rib ima maks. globinska zmogljivost 600 ft, kar pomeni, da jo lahko uporabljate tudi za ribolov na morju, dokler ostanete blizu obale, na globinah nižjih od 3-400 ft. To je odlično za kajake in majhne čolne, enostavno namestitev in vzdrževati. In končno, stane manj kot 100 dolarjev, kar je zelo dobro za snop za odkrivanje rib in pretvornik.

Obstaja več razlik med novim in starim modelom. Na primer, P-Max 4 ima 4,3-palčni zaslon (od 3,5 ″), bogatejšo slikovno sliko (s 70% več pik) in 50% več izhodne moči PTP.

 

Tehnične podrobnosti in specifikacije

 • Zaslon: 4,3 ″ diagonale, barvni TFT z 256 barvnimi območji, 480V x 272H slikovnih pik, z osvetlitvijo LED
 • Sonar: DualBeam
 • Zmogljivost globine: 183 čevljev
 • Frekvenca in pokritost: 200 kHz / 28 ° in 455 kHz / 16 °
 • Pretvornik: Transom XNT 9 28 T
 • Izhodna moč: 300 W (RMS) / 2400 W (PTP)
 • Vhodna moč: 10-20 VDC
 • Power Draw: 220 mA
 • GPS: Ne
 • Zemljevidi: Ne

 

Kot smo omenili zgoraj, je nov, izboljšan model PiranhaMax 4 opremljen s širšim prikazom kot prejšnji model 197c, z ločljivostjo 480 V x 272 H in diagonalo 4,3 . Zaslon je v bistvu podoben echoMAP CHIRP 44dv od Garmin. Vključuje tudi osvetlitev LED osvetlitve , ki znatno poveča berljivost enote pri neposredni sončni svetlobi ali v slabih svetlobnih pogojih. Vodotesnost enote je IPX7 , kar pomeni, da lahko podpira dež, brizge in celo hitre potope (v sladki vodi).

Plastični okvir glave je bolj robusten kot pri prejšnjem modelu. Vendar pa je navigacija s tipkami podobna. Ker nima sonarja DualBeam Plus (samo DualBeam), in ne more uporabljati obeh žarkov hkrati, ima samo en pogled na zaslon (brez deljenega zaslona). In končno, zahteva 12v 5-7 amp baterijo.

Sonar in pretvornik

Enota Humminbird PiranhaMax 4 združuje modul sonarja DualBeam , ki lahko deluje pri 200 kHz ali 455 kHz . Nima na primer tehnologije CHIRP, kot je npr. Garmin Striker 4 , niti nima tehnologije Imaging Down. Če iščete podobno enoto, vendar Fish ID + pogled - PiranhaMax 4z napravo Down Imaging, si oglejte PiranhaMax 4 DI .

Kot smo že omenili, ker je sonar enote DualBeam (in ne DualBeam Plus), lahko uporablja samo en frekvenčni kanal. Pri obeh frekvencah uporablja pretvornik konične žarke, široke 28 ° za 200 kHz in široke 16 ° za 455 kHz. Največja globina enote je 183 m , kar ni slabo za majhno enoto. Prav tako mora biti sposoben vzdrževati odčitavanje na dnu pri hitrostih do 30 MPH. Vendar pa se najostrejše slike, ki prikazujejo največ ciljev, dobite, če plujete s hitrostjo do 6 MPH.

Poleg glavnih funkcij sonarjev je tu še nekaj funkcij, povezanih z sonarjem. Prvič, enota ima tri alarme: Fish Alarm, Alarm za akumulator in Alarm za globino. Ribja alarma lahko nastavite tako, da se oglasi, ko žarek pretvornika doseže cilj, ki se razume kot riba. Za ta alarm so na voljo tri možnosti za velikost rib, kot so »Velika, Srednja in Majhna«, in lahko izberete eno od njih ali vse, tako da se naprava oglasi, ko zazna ribo, ki ustreza nastavitvi. Globina alarma vam omogoča, da izberete določeno vrednost globine in se oglasi, ko dosežete globino, ki je enaka ali nižja od nje. In končno, Alarm baterije lahko nastavite na zvok, ko se baterija spusti pod določeno napetostjo ali pod njo.

Funkcija Fish ID + je prisotna v večini iskalcev rib za Humminbird. Ta funkcija v bistvu nadomešča ribje loke (ali obešene cilje, ki jih razume kot ribe), z majhnimi ribjimi ikonami. To je odlična funkcija, še posebej, če ne poznate surovega pogleda sonarjev. 

Strukturni ID je funkcija, ki predstavlja šibke vnose kot svetlobne pike, medtem ko bodo močni vnosi temnejši. WhiteLine osvetljuje najmočnejše sonarje v beli barvi, kar ima za posledico izrazit videz, s tem da jasno opredeljuje dno na zaslonu. In nenazadnje, funkcija pogleda od spodaj usmerja pogled sonarja na dno. Najbolje je, da se uporablja skupaj s funkcijo Fish ID +, da bi imeli boljši pogled na ribe, ki se hranijo blizu dna.

Model pretvornik Priloženi HUMMINBIRD PiranhaMax fishfinder je XNT 9 28 T , ki prihaja s prečnico gori . Vključuje tudi senzor temperature vode . Ker pa bo nameščen na trupu vaše ladje, je očitno, da bo enota prikazala samo temperaturo v zgornji plasti vode. To je še vedno dobra funkcija, če iščete različne vodne tokove. Končno je pretvornik opremljen s 6 čevljev kabla.

Vprašajte za izdelek

Komentarji

Priporoči prijatelju

Naši kupci so si ogledali tudi