Nahajate se tukaj: TRGOVINA Čolni, motorji in sonarji Sonarji Sonar Humminbird HELIX 5 CHIRP GPS G2 ‐ 2D / GPS/

Sonar Humminbird HELIX 5 CHIRP GPS G2 ‐ 2D / GPS/

Proizvajalec: Humminbird
Cena:
439.90EUR
Dodaj v košarico
 • Opis
 • Komentarji
 • Vprašajte za izdelek
 • Priporoči prijatelju

Opis

Sonar Humminbird HELIX 5 CHIRP GPS G2 ‐ 2D / GPS/

 

HELIX 5 CHIRP GPS G2 je iskalnik rib iz Humminbird, ki ima sonar DualBeam Plus s CHIRP, GPS, kartami UniMap in pretvornikom XNT 9 20 T. To je eden najbolj ugodnih kartografov Humminbirda v tem trenutku. Skupaj z izboljšavami sonarjev CHIRP ima tudi AutoChart Live, kar vam omogoča, da preslikate katero koli vodno telo, ki razkriva najnovejše konture globine. Notranji grafikoni morda niso najboljši, a dobra novica je, da jih je mogoče nadgraditi. Sistem je odličen za čolne vseh velikosti, tako za slano vodo kot za svežo vodo. Glede na to, da je to enota, ki podpira CHIRP, je opremljena s pretvornikom, ki pokriva vse svoje sonarske funkcije, ima GPS in odlične zmogljivosti za kartiranje, lahko pa rečemo, da ponuja primerno razmerje med ceno in vrednostjo.

 

Vodotesnost te enote je IPX7 , kar v bistvu pomeni, da se lahko izogne ​​naključni izpostavljenosti vodi, kot so dež, sneg ali brizganje. Lahko se upre celo polnim potopitvam v sladki vodi, do 1 metra in 30 min. Slano vodo pa je najbolje obdržati stran od njenih priključkov.

 

Tehnične podrobnosti in specifikacije

 • Zaslon: 5 "diagonala, 800H x 480V ločljivost, 16-bitni barvni TFT, z LED osvetlitvijo
 • Sonar: CHIRP DualBeam Plus z SwitchFire
 • Zmogljivost globine: 455 m

Pogostost in pokritost:

 • 200 kHz (175-225 kHz) / 20 °
 • 83 kHz (75-95 kHz) / 60 °
 • Pretvornik: Transom XNT 9 20 T
 • Izhodna moč: 500 W (RMS)
 • Vhodna moč: 10-20 VDC
 • GPS: Notranji
 • Zemljevidi: UniMap
 • Poti, točke, poti: 47; 2,750; 50 (vsak po 20.000 točk)

Sonar in pretvornik

HELIX 5 CHIRP GPS G2 je sposoben 50/83/200 kHz, vendar je pretvornik, ki ga dobite, XNT 9 20 T in podpira samo frekvence 83/200 kHz . Tako boste za uporabo načina 50 kHz potrebovali pretvornik 50/200 kHz.

Enota je opremljena s sonarsko tehnologijo CHIRP . Zato lahko modulira impulz, ki ga generira pretvornik, na različnih frekvencah, da bi zagotovil boljšo ločitev cilja, boljše slikanje z manj šuma, boljšo spodnjo zaklepanje in boljše globinske zmogljivosti. V načinu CHIRP bo impulz dejansko moduliran med 175-225 kHz namesto 200 kHz ali med 75-95 kHz namesto 83 kHz. Pretvornik uporablja konične žarke s koti 60 ° oziroma 20 ° za te frekvence. Ta dva frekvenčna intervala sta dejansko blizu Med CHIRP in High CHIRP. Če pa se odločite za pretvornik 50/200 kHz, bo naprava lahko modulirala pulz med 28-75 kHz in 130-250 kHz.

Ta enota nima Side Imaging, niti Down Imaging, samo tradicionalni 2D sonar. Vendar pa je njegov sonar DualBeam Plus , kar pomeni, da lahko skenirate vodo pod čolnom z obema sonarjema istočasno. Ribji loki, struktura in drugi predmeti, ki jih ujamejo sonarski žarki, se bodo razlikovali po barvi, odvisno od tega, kateri žarek jih bo udaril.

Priloženi pretvornik integrira senzor temperature vode, zato lahko naprava spremlja temperaturo zgornje vode. S priloženim pretvornikom lahko zmogljivost sistema doseže 457 m , če pa se odločite za pretvornik globoke vode, se bo njena globinska zmogljivost povečala na 2.500 ft (762 m).

S to enoto je na voljo več drugih funkcij. Za začetek je selektivna identifikacija rib + sonarjev pogled, ki nadomešča ribje loke (ali vsaj sonar, ki se šteje za ribe) z ribjimi simboli. Nad njim je prikazana globina vsakega simbola ribe. Barva ribjih simbolov označuje sonarski žarek, ki jih je ujel. Na primer, ribe, ki jih zazna žarek 200 kHz, bodo videti oranžne barve, medtem ko bodo tiste v žarku 83 kHz videti zelene. Fish Alarm je na voljo z načinom Fish ID + prav. Ta alarm za ribe ima 3 nastavitve. Omogočite lahko zvok za zaznane velike, velike / srednje in vse ribje cilje.

Sonar snemanje je še ena koristna funkcija, ki jo ponuja HELIX 5 CHIRP GPS G2. To omogoča previjanje sonarskega vira nazaj, kar vam omogoča, da pregledate določeno točko, če želite drugi pogled, ne da bi se vrnili k ponovnemu pregledu tega mesta. Ta funkcija potrebuje prazno kartico microSD kot podporo za snemanje.

SwitchFire in Circular Flasher sta še dve pomembni funkciji sonarja.

SwitchFire je pravzaprav hiter filter, ki vam omogoča hitro zamenjavo med Clear Mode in Max Mode. Pogled Clear Mode odstrani večino nereda, tako da ostanejo samo najmočnejše tarče in spodnji del zaslona. Na ta način se lahko osredotočite le na večje ribe. Max Mode ponuja pogled z vsemi sonarskimi informacijami, ki jih je sistem lahko zaznal, zato boste lahko videli več ribjih lokov in drugih tarč.

Krožna Flasher postavlja sonar podatkov v temeljijo na obročnem diagramu. Intenzivnost vsakega sonarskega povratka je prikazana v različnih barvah na zunanjem krogu. To je odlična funkcija za uporabo pri ribolovu na ledu ali pri mirujočem ribolovu.

Nazadnje, vendar ne najmanj pomembno, sta spodnji zaklep in sonar v realnem času (RTS) dve funkciji, ki sta na voljo tudi pri tej enoti. Bottom Lock vam omogoča, da se osredotočite na dno in določen del vodnega stolpca blizu njega. Ta funkcija postavi pogled na konstantno točko glede na dno, ne glede na spremembe globine, ki nekako "poravna" konturo, po drugi strani pa je bolj učinkovita pri prikazovanju ribjih ciljev, ki so blizu dna. Sonar v realnem času (ali A-Scope) je navpični pogled, ki se prikaže na desni strani 2D sonarnega pogleda in označuje moč najnovejšega sonarskega povratka. V bistvu vam ta funkcija pove, kdaj se riba vrne neposredno pod čoln.

 

Navigacijske funkcije

HELIX 5 CHIRP GPS G2, saj je ena izmed najbolj cenovno ugodnih enot v seriji Humminbird HELIX, je opremljen z najbolj osnovnim paketom kart za referenco za svoj GPS. Ima karte UniMap, ki pokrivajo sosednjo ameriško obalo, celinska jezera in reke s hitrostjo 30 m / pik. Kot splošno mnenje kažejo, kaj prikazuje običajni GPS, kot so jezera, ocean, potoki, in natančno opisane meje med kopnim in vodo. Ti grafikoni ne ponujajo izjemnih podrobnosti, vendar v primeru, da ne potrebujete naprednega navigacijskega orodja, so več kot dovolj. Za to enoto je na voljo tudi 3D prikaz grafikona. To se imenuje Bird's Eye View za Humminbird, funkcija, ki vam daje 3D pogled na vašo lokacijo, z vidika nad in za čolnom. To očitno krepi zavedanje o razmerah.

Karte enote lahko nadgradite. Lahko uporablja LakeMaster, LakeMaster PLUS, Navionics +, Navionics Platinum + karte in kartice SmartStrike.

Kot smo že omenili, je enota tudi sposobna AutoChart Live . Vendar pa je ta funkcija na voljo le, če je enota opremljena s čipom LakeMaster ali Navionics, saj ne more uporabljati osnovnih kartic UniMap. AutoChart Live uporablja podatke GPS in 2D sonar, da vam omogoči, da v bistvu preslikate katero koli vodno telo in razkrijete njegove najnovejše konture globine.

Ni treba posebej poudarjati, da ima enota notranji GPS modul, ki ponuja hitre popravke in s točnostjo 2,5 m. Popravke je mogoče izboljšati z WAAS, EGNOS in MSAS. Hitrost plovila pokriva tudi sistem GPS.

Nenazadnje lahko enota shrani do 2750 točk , 47 poti in 50 prog , vsaka proga pa ima do 50.000 točk.

 

Funkcije nadzorne enote

Prvič, ta enota ima klasično, navigacijo z gumbi in delovanje. Nima tehnologije na dotik, kot je na primer ONIX8ci SI Combo . Ima majhen, 5-palčni zaslon , z 800 x 480 slikovnimi pikami, ki omogoča precej površino za delo, še posebej v enem pogledu. Ima tudi 16-bitno barvno paleto, ki vključuje tudi osvetlitev LED .

Vprašajte za izdelek

Komentarji

Priporoči prijatelju

Naši kupci so si ogledali tudi