Nahajate se tukaj: TRGOVINA Čolni, motorji in sonarji Sonarji Sonar Humminbird HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 ‐ 2D/DI/GPS

Sonar Humminbird HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 ‐ 2D/DI/GPS

Proizvajalec: Humminbird
Cena:
509.90EUR
Dodaj v košarico
 • Opis
 • Komentarji
 • Vprašajte za izdelek
 • Priporoči prijatelju

Opis

Sonar Humminbird HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 ‐ 2D/DI/GPS

 

HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 je Humminbirdov iskalnik rib in kartograf, ki vključuje sonar DualBeam Plus in Down Imaging s CHIRP, GPS in kartami UniMap. V škatli je tudi pretvornik XNT 9 DI T. To je enota, ki se priporoča za ribolov v sladki vodi, vendar mora delovati tudi v slani vodi, če ne presežete globine 3-400 ft. Skupaj z izboljšavami sonarjev CHIRP ima tudi AutoChart Live, kar vam omogoča, da preslikate katero koli vodno telo, ki razkriva najnovejše konture globine. Notranji grafikoni morda niso najboljši, a dobra novica je, da jih je mogoče nadgraditi. Sistem je odličen za čolne vseh velikosti. Glede na to, da je enota CHIRP sposobna, je opremljena s pretvornikom, ki pokriva vse njegove sonarske funkcije, ima GPS in odlične zmogljivosti za grafikone, lahko pa rečemo, da ponuja dostojno razmerje med ceno in vrednostjo.

 

Tehnične podrobnosti in specifikacije

 • Zaslon: 5 'diagonala, barvni TFT z 16-bitno barvno paleto, 800H x 480V slikovna pika, z LED osvetlitvijo
 • Sonar: CHIRP Down Imaging, CHIRP DualBeam Plus z SwitchFire

Zmogljivost globine:

 • 106 metrov za slikovni prikaz navzdol
 • 183 m za DualBeam Plus

Pogostost in pokritost:

 • DualBeam Plus: 455 kHz (420-520 kHz) / 16 ° in 200 kHz (175-225 kHz) / 28 °
 • Prikazovanje navzdol: 455 kHz (420-520 kHz) / 75 ° in 800 kHz (790-850 kHz) / 45 °
 • Pretvornik: Transom XNT 9 DI T
 • Izhodna moč: 500 W (RMS)
 • Vhodna moč: 10-20 VDC
 • Power Draw: 615 mA
 • GPS: natančnost GPS, notranja antena
 • Zemljevidi: UniMap
 • Poti, točke, poti: 45; 2500; 50 (20.000 točk sledenja na skladbo)

 

Sonar in pretvornik

Kot smo že omenili, je HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 410220-1 opremljen s pretvornikom XNT 9 DI T , ki integrira temperaturni senzor in v osnovi podpira vse frekvence enote. Ima montažni nosilec in 6 metrov kabla. helix 5 chirp di gps g2 - prikaz slik navzdol

Ta enota ima tri frekvence: 200/455/800 kHz. Za sonar DualBeam Plus (2D) uporablja frekvence 200/455 kHz, zaradi dejstva, da ima tehnologijo CHIRP, se sonarni impulz lahko modulira med 420-520 kHz in 175-225 kHz . Tudi za Down Imaging impulzna modulacija zajema 420-520 kHz in 790-850 kHz . Sonar CHIRP je boljši od tradicionalnega sonarja, saj omogoča boljše ločevanje med cilji, jasnejše slike brez nereda in boljšo penetracijo globine.

Za 2D priloženi pretvornik uporablja konične žarke, 16 ° (455 kHz) in 28 ° (200 kHz). Za to vrsto sonarja je zmogljivost sistema globina 183 m . Ker je 2D sonar enote DualBeam Plus, to pomeni, da lahko hkrati uporablja obe frekvenci in si lahko ogledate vrnitev obeh žarkov v razdeljenem zaslonu. 2D tradicionalni način je odličen za uporabo pri iskanju ribjih ciljev, saj jih kaže kot loke (ali ribe simbolov, če uporabljate način Fish ID). Tudi barvno kodiranje ponuja dobro predstavo o trdoti dna.

Za Down Imaging , pretvornik uporablja tanke žarke, ki niso konični, z koti 45 ° (800 kHz) in 75 ° (455 kHz). Kot lahko vidite, v načinu DI sistem ponuja boljšo pokritost. Vendar pa je globinska zmogljivost DI sonarja le 106 metrov . Down Imaging je sonar, ki je odličen za opazovanje strukture, vegetacije in boljšega razumevanja oblik. Tudi, ko se uporablja na deljenem zaslonu s tradicionalnim sonarjem, veliko pomaga pri pripovedovanju rib poleg strukture.

Še en vidik, ki ga je treba omeniti, je, da je enota združljiva z različnimi zunanjimi sonarnimi moduli, kot je 50 kHz Airmar CHIRP. Opremljen s tovrstnim sonarjem, se njegova globinska zmogljivost lahko poveča na 2.500 ft (762 m).

Selektivna Fish ID + je pogled globinomer ki nadomešča lokov rib (ali vsaj sonar donosi, ki veljajo ribe) s simboli rib. Nad njim je prikazana globina vsakega simbola ribe. Barva ribjih simbolov označuje sonarski žarek, ki jih je ujel. Na primer, ribe, ki jih zazna žarek 200 kHz, bodo videti oranžne barve, medtem ko bodo tiste v žarku 83 kHz videti zelene. Fish Alarm je na voljo z načinom Fish ID + prav. Ta alarm za ribe ima 3 nastavitve. Omogočite lahko zvok za zaznane velike, velike / srednje in vse ribje cilje.

Sonar snemanje je še ena koristna funkcija, ki jo ponuja HELIX 5 CHIRP GPS G2. To omogoča previjanje sonarskega vira nazaj, kar vam omogoča, da pregledate določeno točko, če želite drugi pogled, ne da bi se vrnili k ponovnemu pregledu tega mesta. Ta funkcija potrebuje prazno kartico microSD kot podporo za snemanje.

S to enoto so na voljo tudi zaklep spodaj in sonar v realnem času (ali A-Scope). Sonar v realnem času (ali A-Scope) je navpični pogled, ki se prikaže na desni strani 2D sonarnega pogleda in označuje moč najnovejšega sonarskega povratka. V bistvu vam ta funkcija pove, kdaj se riba vrne neposredno pod čoln. Bottom Lock vam omogoča, da se osredotočite na dno in določen del vodnega stolpca blizu njega. Ta funkcija postavi pogled na konstantno točko glede na dno, ne glede na spremembe globine, ki nekako "poravna" konturo, po drugi strani pa je bolj učinkovita pri prikazovanju ribjih ciljev, ki so blizu dna.

Nenazadnje je s to enoto na voljo tudi funkcija Circular Flasher . Ta način sonarja postavi sonarne informacije v diagram na osnovi zvonjenja. Intenzivnost vsakega sonarskega povratka je prikazana v različnih barvah na zunanjem krogu. To je odlična funkcija za uporabo pri ribolovu na ledu ali pri mirujočem ribolovu.

 

Navigacija in grafikoni

Kot pravi ime enote, ta enota združuje sistem GPS. Ima notranji GPS modul, ki ponuja hitre popravke in s točnostjo 2,5 m. Popravke je mogoče izboljšati z WAAS, EGNOS in MSAS. Hitrost plovila pokriva tudi sistem GPS. Enota lahko shrani tudi do 2.500 točk, 45 poti in 50 prog, vsaka proga pa ima do 20.000 točk.

Kar zadeva karte, je enota opremljena z osnovnim svežnjem UniMap , grafikoni, ki pokrivajo sosednjo ameriško obalo, celinska jezera in reke s 30 m / pik. Kot splošno mnenje kažejo, kaj prikazuje običajni GPS, kot so jezera, ocean, potoki, in natančno opisane meje med kopnim in vodo. Te karte ne ponujajo izjemnih podrobnosti, vendar je enota združljiva s programi LakeMaster, LakeMaster PLUS, Navionics +, Navionics Platinum + in karticami SmartStrike.

HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 je prav tako sposoben AutoChart Live . AutoChart Live uporablja podatke GPS in 2D sonar, da vam omogoči, da v bistvu preslikate katero koli vodno telo in razkrijete njegove najnovejše konture globine. Ne pozabite, da lahko ta funkcija uporablja samo LakeMaster in Navionics karte, zato boste potrebovali čip kartice LakeMaster ali Navionics, da ga boste lahko uporabljali. Enota je združljiva tudi z žetoni Zero Lines, ki ponujajo obrise z ničelno črto za večino vodnih teles v ZDA in Kanadi.

 

Funkcije nadzorne enote

HELIX 5 CHIRP DI GPS G2 ima 5-palčni zaslon , 16-bitne barve , s slikovno sliko 800H x 480V . To pomeni, da ponuja precej jasne, osredotočene slike za sonar in grafikone. Zaslon ima tudi LED osvetlitev ozadja , ki ponuja odlične možnosti branja tudi, če sončna svetloba zadene neposredno ali če lovite ponoči. Navigacija po menijih in funkcijah poteka preko tipkovnice na desni. Ta enota nima tehnologije na dotik, kot je na primer HDS-9 Gen2 Touch iz Lowrance.

Še en vidik, ki ga tukaj omenjamo, je vodotesnost naprave. Označen je kot IPX7 , kar pomeni, da se lahko izogne ​​naključni izpostavljenosti vodi, kot so dež, sneg ali brizganje. Lahko se upre celo polnim potopitvam v sladki vodi, do 1 metra in 30 min. Slano vodo pa je najbolje obdržati stran od njenih priključkov.

Vprašajte za izdelek

Komentarji

Priporoči prijatelju

Naši kupci so si ogledali tudi