Nahajate se tukaj: TRGOVINA Čolni, motorji in sonarji Sonarji Sonar Humminbird HELIX 5 CHIRP SI GPS G2 ‐ 2D/DI/SI/GPS/

Sonar Humminbird HELIX 5 CHIRP SI GPS G2 ‐ 2D/DI/SI/GPS/

Proizvajalec: Humminbird
Cena:
639.90EUR
Dodaj v košarico
 • Opis
 • Komentarji
 • Vprašajte za izdelek
 • Priporoči prijatelju

Opis

Sonar Humminbird HELIX 5 CHIRP SI GPS G2 ‐ 2D/DI/SI/GPS/

 

HELIX 5 CHIRP SI GPS G2 je ena izmed najnovejših enot iz Humminbird, izdana za leto 2017. To je CHIRP sposoben enota, ki vključuje Side Imaging, Down Imaging, in DualBeam Plus sonar, skupaj z natančno GPS in UniMap osnovne karte. Prav tako je pripravljen AutoChart in pripravljen SmartStrike. To je odlična enota za skoraj vse ladje, ker pa funkcije sonarjev SI in DI nimajo super globine, so v bistvu namenjene uporabi v sladki vodi. Lahko pa ga uporabite tudi off-shore, pri čemer se zanašate na uporabo sonarja DualBeam Plus. Glede na to, da je enota CHIRP sposobna, je opremljena s pretvornikom, ki pokriva vse njegove sonarske funkcije, ima GPS in odlične zmogljivosti za grafikone, lahko pa rečemo, da ponuja dostojno razmerje med ceno in vrednostjo.

 

Tehnične podrobnosti in specifikacije:

 • Zaslon: 5 'diagonala, barvni TFT, ločljivost 800 x x 480 V, 16-bitna barva, z osvetlitvijo ozadja
 • Sonar: CHIRP stransko slikanje, CHIRP navzdol, CHIRP DualBeam Plus s SwitchFire

Zmogljivost globine:

 • 46 čevljev za stransko slikanje in upodabljanje navzdol
 • 1500 čevljev (457 m) za DualBeam Plus (2D)

Pogostost in pokritost:

 • 2D: 200 kHz (175-225 kHz) / 20 ° in 83 kHz (75-95 kHz) / 60 
 • navzdol: 455 kHz (420-520 kHz) / ozki, srednji in široki ventilatorski stožecStranski posnetki: 455 kHz (420-520 kHz) / 85 ° (x2), 240 ft na vsaki strani plovila
 • Pretvornik: Transom XNT 9 SI 180 T
 • Izhodna moč: 500 W (RMS)
 • Vhodna moč: 10-20 VDC
 • Power Draw: 615 mA
 • GPS: Notranji
 • Zemljevidi: Humminbird UniMap (vgrajen)
 • Poti, smerne točke, sledi: 47, 2,750, 50 (po 20 000 točk)

Funkcije sonde in sonarjev

HELIX 5 pisk SI GPS G2 enota prihaja z XNT 9 SI 180 T pretvornik . Poseben pretvornik je opremljen s 20 mm (6 m) kabla in vključuje tudi sondo za temperaturo vode. Zato lahko enota prikaže temperaturo zgornje vodne plasti.

Čeprav je isti pretvornik opremljen s starim modelom HELIX 5 fish finder, lahko nova enota z njim uporablja CHIRP. Enota sama ima več frekvenc. Vendar pa lahko s priloženim pretvornikom uporabi 2,8 kHz za 2D ali modulira pulz preko CHIRP med 75-95 kHz / 175-255 kHz .

Zdaj, v primeru, da niste vedeli, ta pulzna modulacija CHIRP bistveno izboljša slikanje enote in zaznavanje cilja za 2D in SI / DI. Najprej so slike jasnejše, z manj šuma, medtem ko je ločevanje tarč boljše od preprostih sonarjev. Z drugimi besedami, če sonarski žarek udari v skupino rib, je verjetneje videti ločene loke ali pike na zaslonu, ne pa samo veliko piko.

2D sonar enote je DualBeam Plus . To pomeni, da lahko hkrati uporabljate oba nosilca 83/200 kHz in ju primerjate v razdeljenem zaslonu. Za 2D, s priloženim pretvornikom, boste imeli koristi od precej dostojne pokritosti. Nosilci za DualBeam Plus (2D) so stožčasti. Za 83 kHz ima žarek kot 60 °, kar zagotavlja boljšo pokritost, medtem ko je za 200 kHz širok 20 °, kar zagotavlja bolj osredotočen pogled.

Za Side Imaging , to Humminbird ribe iskalnik uporablja dve tanki, fan-v obliki (ne stožčaste) tramovi. Vsak žarek ima kot pribl. 85 ° in se lahko raztegne do 73 metrov na vsaki strani plovila, s skupno pokritostjo 146 ft (146 m). Za navidezno upodabljanje je uporabljen tudi žarek, ki ima tri nastavitve širine: ozka, srednja in široka. Ni treba posebej poudarjati, da tako stranski posnetki kot prikazovanje navzdol zagotavljajo kristalno čisto slikanje, podobno fotografiji, ki ponuja možnost boljšega razumevanja strukturnih oblik, vegetacije ali konture dna, kot tudi razlikovanje med ribami in rastlinjem ali strukturo.

Ko gre za globinsko zmogljivost, se verjetno zavedate, da SI in DI niso sonarne tehnologije za uporabo v globoki vodi. Z drugimi besedami, ta enota lahko skenira globine do 46 ft v SI in DI. V 2D pa lahko doseže globine do 457 m , ali celo 762 m, če se odločite za pretvornik 50/200 kHz. Ker lahko vrsta vode (sveža ali slana voda) vpliva na odčitke sonarjev, enota ponuja ločene načine za sladko vodo in slano vodo.

V zvezi s to enoto je treba omeniti še več funkcij, povezanih z sonarjem. Prvič, HELIX 5 CHIRP SI GPS G2 ima funkcije snemanja sonarjev in posnetka zaslona . Možnost snemanja sonarja je precej plus, saj vam ne bo treba obrniti čolna, da bi ponovno skenirali določeno območje, v primeru, da bi si želeli še enkrat pogledati. Vse, kar morate storiti, je prenašanje sonarnega posnetka. Da pa shranite posneti vir sonarja, boste morali v napravo vstaviti podatkovno kartico microSD, ki ni priložena.

Selective Fish ID + je druga funkcija, ki je na voljo pri tej enoti. Ta funkcija deluje le v 2D načinu in zamenja ribje loke (ali vsaj sonar, ki se šteje za ribe) z ribjimi simboli. Nad njim je prikazana globina vsakega simbola ribe. Barva ribjih simbolov označuje sonarski žarek, ki jih je ujel. Na primer, ribe, ki jih zazna žarek 200 kHz, bodo videti oranžne barve, medtem ko bodo tiste v žarku 83 kHz videti zelene. Fish Alarm je na voljo z načinom Fish ID + prav. Ta alarm za ribe ima 3 nastavitve. Omogočite lahko zvok za zaznane velike, velike / srednje in vse ribje cilje.

Ta enota ponuja tudi sonarjev pogled s krožnim utripalnikom , ki je odličen za ribolov na ledu ali ribolov v mirovanju. Pogled na bliskavico prikazuje globino in intenzivnost sonarjev z različnimi barvami v krožni postavitvi. Za način bliskavice ima ta posebna enota tudi način Jigging, ki izboljša vrnitve sonarjev, da bi ohranil boljšo sled za vašo šablono.

Nazadnje, vendar ne najmanj pomembno, sta spodnji zaklep in sonar v realnem času (RTS) dve funkciji, ki sta na voljo tudi pri tej enoti. Bottom Lock vam omogoča, da se osredotočite na dno in določen del vodnega stolpca blizu njega. Ta funkcija postavi pogled na konstantno točko glede na dno, ne glede na spremembe globine, ki nekako "poravna" konturo, po drugi strani pa je bolj učinkovita pri prikazovanju ribjih ciljev, ki so blizu dna. Sonar v realnem času (ali A-Scope) je navpični prikaz, ki se prikaže na desni strani 2D sonarnega pogleda in označuje moč najnovejšega sonarskega povratka. V bistvu vam ta funkcija pove, kdaj se riba vrne neposredno pod čoln.

 

Navigacijske funkcije

Kot že ime pove, je ta enota HELIX G2 tudi kartograf in ima notranji GPS , ki omogoča hitre in natančne ključavnice, znotraj 2,5 m. Prav tako lahko izboljša svoje popravke prek WAAS, EGNOS ali MSAS. Prav tako lahko preko GPS enota prikaže in spremlja hitrost vašega plovila.

 

Funkcije nadzorne enote

Eden izmed najboljših delov o konstrukciji te enote je njen prikaz. Čeprav ima majhen, 5-palčni zaslon , je 800 x 480 slikovnih pik postavitev omogoča precej površino za delo, še posebej v enem pogledu. Ima tudi 16-bitno barvno paleto , ki je nekoliko boljša od drugih enot v tem cenovnem razredu, in vključuje tudi osvetlitev LED .

Enota je vodotesna IPX7 . To pomeni, da ima precej kompakten zaslon, lahko se upira naključni izpostavljenosti vodi in lahko celo prenese potopitve v sladki vodi, do 1 metra in 30 minut.

Enota ima bralnik kartic microSD z eno režo za programsko opremo in nadgradnjo zemljevidov ter tudi za snemanje sonarjev. Ima izhod NMEA 0183 , zato, če imate to vrsto omrežja že nameščeno v vaši ladji, mora biti integracija te enote lažja. Vendar ta enota nima izhoda Ethernet.

 

Možnosti nadgradnje in druge funkcije

Najprej je mogoče nadgraditi notranjo programsko opremo enote. Humminbird zagotavlja vsaj 1-2 programsko nadgradnjo letno, nadgradnje, ki jih lahko opravite preko microSD kartice.

Vprašajte za izdelek

Komentarji

Priporoči prijatelju

Naši kupci so si ogledali tudi