Varovanje osebnih podatkov

Zbrani osebni podatki in vse informacije, ki jih pridobimo iz vaše strani se shranijo v računalniku izvajalca, ki podatke obdeluje ter jamči za varstvo in zaupnost podatkov v skladu z Uredbo (ES) 45/2001. Varnosti osebnih podatkov namenimo veliko pozornost, zato poslujemo z v skladu z varnostnimi protokoli, ki so poznani v Evropski uniji in zavzemajo tak način elektronskega poslovanja. Upravitelj domene Trgovina-krap.com- Sandi Vantur s.p. je zavezan k varovanju osebnih podatkov vseh uporabnikov po zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)

Namen vsebine varovanje osebnih podatkov zasebnosti je, da vas obvestimo katere osebne podatke hranimo o vas. Predstavimo vam namen zbiranja osebnih podatkov ter možnosti in pravice, ki jih kot uporabnik spletne strani na domeni trgovina-krap.com imate.

Ta Pravilnik o zasebnosti je namenjen vsem, obiskovalcem, kupcem, naročnikom, in ostalim strankam, ki povprašujejo po izdelkih ali storitvah ali spletno stran samo obiščejo. 

Na vaša vprašanja zvezi s to politiko zasebnosti, zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinu obdelave ali na vaše zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki, vam bo odgovoril pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov. Kontakt lahko izvedete preko kontaktnega obrazca ali elektronske pošte info@trgovina-krap.com

Spletni podatki, ki smo jih pridobili na domeni trgovina-krap.com se hranijo na strežniku Trgovina Krap, Sandi Vantur s.p.

Osebni podatki, ki jih zbiramo za nemoteno delovanje spletne strani in povratno informacijo stranki so:

 • ime in priimek,
 • kontakt elektronske pošte,
 • kraj bivanja,
 • kraj za prevzem paketa,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • IP naslov (za potrebe varnosti),
 • podatke za ponudbo ali predračun,
 • ter ostale podatke, ki jih posredujete preko kontaktnega obrazca ali elektronske pošte.

Za vse obiskovalce spletne strani zbiramo podatke z uporabo piškotkov. Več si lahko prebere tukaj. 

​1

Vsi podatki katere nam posredujete z vašim soglasjem so varno shranjeni na trgovina-krap.com. 

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti, je Trgovina Krap, Sandi Vantur s.p.

Vaše podatke bomo uporabljali izključno za:

 • osebne analiza spletne tgovine, da stran izboljšamo in naredimo enostavnejšo za uporabo,
 • identifikacijo posameznika,
 • pripravo ponudbe,
 • sklenitev pogodbe,
 • obveščanje o spremembah,
 • obveščanje o ugodnosti in dogodkih,
 • za reševanje sporov in reklamacij,
 • obveščanje o navodilih in tehničnih lastnosti izdelka,
 • za vse ostale namene potrebne za sklenjeno pogodbo med kupcem in prodajalcem.
 • naslov prejemnika bomo posredovali dostavljavcu paketa,
 • na vsa zastavljena vprašanja vam bomo odgovorili na zahtevo in uporabili telefonsko številko ali elektronsko pošto.
   

Na podlagi zakonitega interesa uporabljamo vaše osebne podatke tudi za namene morebitnih izvršba, sodne in izvensodne izterjave.

Vaši osebni podatki, so lahko v izrednih primerih posredovani javnim organom. V primeru kot je to določeno z zakonom. Kadar je to na zahtevo sodišča ali ostalih javnih organov ki skrbijo za zaščito pred kriminalom. 

Hkrati zagotavljamo, da so posebej varovani tudi vsi kanali, preko katerih potekajo finančne transakcije. Za to so na spletni strani uporabljeni varnosti certifikati.
 

Vsebine katere ste si, ali si jih ogledujete na informacijskem delu portala ne bodo beležene v nobenem primeru. 

Imate pravice z varstvom osebnih podatkov kot so:

(i) pravico do dostopa do podatkov
(ii) pravico do popravka
(iii) pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«)
(iv) pravico do omejitve obdelave
(v) pravico do prenosljivosti podatkov
(vi) pravico do ugovora
(i) pravica do dostopa do podatkov

Za uveljavljanje prej omenjenih pravic oz. morebitnih pritožb vas prosimo, da kontaktirate pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v podjetju upravljavca na elektronski naslov info@trgovina-krap.com

Posredovane osebne podatke obdelujemo do preklica privoljenja. Posredovane osebne podatke uporabljamo tudi v primeru predstavitve in obveščanje o ugodnostih določenih artiklov, kar poteka zgolj po e-pošti. Telefonske številke ne uporabljamo v nobenem primeru marketinškega oglaševanja.

 

Osebne podatke bomo trajno in skrbno varovali, ker pa nobena internetna povezava ni 100% zaščitena pred vdori nam osebne podatke posredujete na lastno odgovornost. V primeru vdora v sistem lahko pride do kraje, zlorabe, uničenja ali razkritja osebnih podatkov, v takem primeru ne prevzemamo osebne odgovornosti.

Trgovina-krap.com za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer) in 128-bitno šifriranje (kodiranje). Ta tehnologija omogoča najučinkovitejšo zaščito, to zaščito uporabljajo tudi banke.

Da zagotovimo čim boljšo varnost brskalnika so pomembne nastavitve varnostnih funkcij, zato se poslužujte uporabe brskalnikov, ki imajo varnejši način delovanja. 

Prenos osebnih podatkov je varnejši v brskalniku ki podpira SSL tehnologijo.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).


Uporabnik se strinja, da se smejo podatki, ki jih je posredoval  na domeno trgovina-krap.com, uporabljat in shranjevat za namene raziskave trga in namene trženja. To soglasje se prekliče preko e-pošte na info@trgovina-krap.com
 .
Trgovina Krap si pridržuje pravico, da lahko odstrani člane spletne strani Trgovina-krap.com, v primeru, da se člani niso držali splošnih pogojev na domeni trgovina-krap.com.

Zaprtje uporabniškega računa spletne trgovine ne pomeni preklica soglasja (odjave) od prejemanja obvestil neposrednega trženja.

Upoštevajte dejstvo, da nekaterih osebnih podatkov o vas, ki jih obdelujemo na podlagi pogodbe, ne smemo izbrisati, v skladu s predpisi s področja davčnega prava hrani 10 let od izvedbe naročila oziroma rešitve reklamacije ali vrnitve izdelka.

Obenem se morate zavedati, da lahko vaše objave iz časa aktivnega uporabniškega računa ostanejo vidne tudi po zaprtju uporabniškega računa (npr. klepeti  v mobilni aplikaciji z drugimi uporabniki so vidni z vaše naprave in naprave drugega uporabnika).

​.

Posredovanje osebnih podatkov ostalim pogodbenim partnerjem

Spletna Trgovina Krap lahko posreduje vaše osebne podatke pogodbenim delavcem, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: pogodbeni obdelovalci ki skrbijo za izboljšavo spletne strani in ponudbe, pogodbeni delavci za obdelavo naročil in plačil ali dostavo naročil. Pogodbeni obdelovalci imajo odstop le do nujno potrebnih informacij za zagotovitev storitev. Podatke, ki jih pridobijo od nas lahko uporabljajo samo za točno določen namen. 

Pogodbeni obdelovalci so dolžni varovati vaše osebne podatke.

Javne dostopne informacije

Nekatere informacije o vas so lahko javno dostopne, kot na primer podatki, ki jih posredujete ali delite preko mobilne aplikacije (npr. dogodki, slike, komentarji, ….) ali pa objava komentarja v spletni trgovini oz. družbenih omrežjih, ipd.

 

Varstvo osebnih podatkov in varnost na drugih spletnih straneh.

Vse povezave do drugih spletnih mest, ki niso neposredno na domeni trgovina-krap.com nimajo nadzora iz naše strani. Zato preden obiščete povezave preverite njihovo politiko zasebnosti in varnost spletnih strani do katerih dostopate. Za obdelavo osebnih podatkov v takem primeru nimamo vpogleda in zakonsko ne odgovarjamo.

Deljenje osebnih podatkov v primeru nagradne igre

Vaše osebne podatke lahko delimo z dobavitelji ali ostalimi pogodbenimi partnerji kadar gre za medsebojno sodelovanje v nagradni igri.  Gre zgolj za izjemo kadar bi bili prejemnik nagrade in bi vaše podatke posredovali pogodbenemu partnerju zgolj informacijsko. 

Posredovanje podatkov v države, ki niso članice EU ali EGP. 

V primeru uporabe spletnih storitev zunaj držav članic EU se zaradi zagotavljanja spletnih storitev posredovani podatki lahko prenašajo, shranjujejo ali obdelujejo v tretjih državah, kjer zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov predpisuje drugačne standarde kot v državah članicah EU oz. EGP. Z uporabo storitev v državah izven EU soglašate, da se lahko osebni podatki prenašajo oz. posredujejo subjektom, ki so v tretjih državah. 

Trgovina Krap zagotavlja uresničevanje pravic posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki.  Zahteve posameznika v zvezi z uresničevanjem pravic se pošljejo lahko na elektronski naslov info@trgovina-krap.com ali po navadni pošti na naslov ki ga najdete na strani o podjetju. Trgovina krap vam bo na vašo zahtevo odgovorila skladu z veljavnimi predpisi.

Posameznik ima v zvezi osebnimi podatki naslednje pravice:

Pravica do dostopa do osebnih podatkov. 

Kot posameznik imate pravico od ponudnika Trgovine Krap dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravice do omejitev in ugovora obdelavi in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o viru podatkov, če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za vas, ter druge informacije v skladu s členom 15 GDPR);

Pravica do popravka osebnih podatkov

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu ponudnik Trgovina Krap omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov.

Registrirani uporabniki lahko to storijo preko nastavitev svojega uporabniškega računa v spletni trgovini.

Pravica do izbrisa ali pozabe osebnih podatkov

kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, ponudnik pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:

.
(a) podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani,
(b) če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga,
(c) če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi,
(d) podatki so bili obdelani nezakonito,
(e) podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika,

Pravica do omejitve obdelave

kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:
(a) če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki ponudniku omogoča preveriti točnost podatkov,
(b) obdelava je nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu podatkov, namesto tega pa zahtevate omejitev njihove uporabe,
(c) ponudnik podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov,
(d) ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi;

Pravica do prenosljivosti podatkov

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu ponudnik Trgovina Krap omogoči, da osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, posreduje posamezniku ali prenese na upravljavca po posameznikovem izboru (če je tehnično izvedljivo), pod pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi.

Pravica do ugovora

Kot posameznik imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene ponudniku (točka (e) člena 6 (1) GDPR) ali je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva ponudnik ali tretja oseba (točka (f) člena 6 (1) GDPR), vključno z oblikovanjem profilov na podlagi navedenih obdelav; ponudnik preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem; kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v te namene.

Preklic soglasja

Posameznik lahko kadarkoli prekliče soglasje, v primerih, ko je podal soglasje za določen namen obdelave vaših osebnih podatkov. Registrirani uporabniki lahko preklic soglasja izvedejo v nastavitvah uporabniškega računa. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo informacijskemu pooblaščenec Republike Slovenije, v kolikor meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Postopek pritožbe pri nadzornem organu je objavljen na spletni strani nadzornega organa, kjer se nahaja obrazec.

Določene vsebine varovanje osebnih podatkov so navedene med spošnimi pogoji poslovanja